Over onze vereniging

In het voorjaar 2009 kwam onder impuls van Tom Hoornaert het voorstel om een nieuwe muziekvereniging op het getouw te zetten. Het verenigingsleven in Tielt, dat reeds een 200-tal verenigingen telt, kende echter nog geen specifieke musicalvereniging. Vandaar het idee om samen met een aantal muziekgezinde mensen die op cultuurgebied actief zijn, hieromtrent even te brainstormen.

     

De naam Mathea is een samentrekking van "musical and theater".


In september 2009 werd gekozen voor de Nederlandstalige musical “Veel geluk, Professor”, naar het gelijknamig boek van Aster Berkhof. In januari 2011 werd deze musical drie maal opgevoerd voor een uitverkochte zaal. In januari 2013 bracht Mathea de musical “Nonsens” van Dan Goggin. Beide musicals werden geregisseerd door Hein Cannie.


In  januari 2015 speelden we 4 keer “The Sound of Music” in een regie van Michel Rogissart. In 2019 was er de musical “Annie” en in 2023 brengen we “Doornroosje”.


Mathea is lid van de Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid. Deze vereniging geeft de kans aan jonge mensen uit Tielt en omstreken om podiumervaring op te doen, te acteren, te dansen en te musiceren.


Een vereniging runnen brengt kosten met zich mee. Vandaar dat we op zoek gaan naar verschillende bedrijven, instanties, organisaties die Mathea financieel willen ondersteunen.

Ons bestuur