Tom Hoornaert

Dirigent


Veel geluk Professor

Nonsens

The Sound of Music

Annie

Doornroosje

Tom Hoornaert (13 november 1972) zette zijn eerste stappen in de muziekwereld bij Mevr. Katrien Verbeke (piano) en Dhr. Joost D'hont (orgel). Deze musici bereidden hem voor om daarna verder te studeren aan zowel het Lemmensinstituut te Leuven bij Prof. Luc Ponet, als aan de Muziekhogeschool te Maastricht bij wijlen Prof. Dorthy De Rooij. Hij behaalde in Maastricht eveneens het diploma koordirectie bij Prof. Ludo Claesen. In 1991 werd Tom ‘Eerste Laureaat’ van de Nationale Muziekwedstrijd ‘Pro Civitate’ (nu Belfius Classics) met grootste onderscheiding, 95 %.


In de Stad Tielt is Tom werkzaam als organist aan de hoofdkerk St.-Pieter, docent orgel-piano-beiaard-begeleidingspraktijk en begeleider aan de ‘Stedelijke Academie voor Muziek en Woord’. Tom is eveneens verbonden aan de GAMWD te St.-Pieters-Woluwe (Brussel) als docent orgel en aan de Kunstacademie te Zwevegem als docent piano.


Het koor ‘Cantiga’ en het koor ‘Cantando’ uit Oedelem staan onder zijn leiding. Als oprichter van het musicalgezelschap Mathea bracht Tom de producties “Veel geluk Professor”, “Nonsens”, "The Sound of Music", “Annie” en "Doornroosje".


Om het orgel te promoten, niet alleen als liturgisch, maar ook als concertinstrument, werd onder zijn impuls de orgelkring ‘Chamade’ opgericht. Daarmee brengt hij op alle zaterdagen tijdens de maand september concerten in samenwerking met andere instrumentisten en vocalisten.


Als organist/begeleider/dirigent concerteerde Tom reeds verschillende malen in o.a. Nederland, Hongarije, Portugal, Polen, Italië (samen met “Belgian Brass” Kon. Muntschouwburg), Engeland (o.a. de prestigieuze Town Hall en Wadham College te Oxford, Blenheim Palace te Woodstock) & Zweden.


Samen met tenor Stefaan Vandenbroucke vormt hij het duo “Quodlibet”. Manu Mellaerts(1ste solo trompettist "Kon. Muntschouwburg") en Tom Hoornaert staan regelmatig samen op het podium met een gevarieerd programma, van barok tot hedendaagse muziek. David Van Maele ( 1ste solo Es klarinet "Kon. Muziekkapel van de Gidsen") en Tom Hoornaert vormen het unieke duo "Codato"

Michel Rogissart startte begin jaren ’90 zijn toneelengagement in het Tieltse.


Hij is als acteur bij de Pittemse toneelvereninging ‘De Loridans’ begonnen, met onder andere een hoofdrol in het drama ‘Appartement te huur’. Via verschillende deelnames aan het Pittemse straattoneel is hij bij theater Dakwerken beland waar hij als speler in de producties ‘Festen’ en ‘Awakenings’ optrad. 


Al meer dan 20 jaar speelt hij eveneens de rol van Pietje Vogel in een gelegenheidsgezelschap die een stuk van het klassieke werk ‘En waar de sterre bleef stille staan’ (Felix Timmermans) rond de kersttijd ten tonele brengt.


Als regisseur heeft hij zijn eerste stappen gezet bij de KLJ.  Eerst te Pittem (5 jaar) en momenteel in Meulebeke (10de jaargang).  Enkele toneelgezelschappen volgden dan ook zoals ‘Het Tielts Volkstoneel’, ‘De Loridanskring’ van Pittem, gezelschap ‘podium Ooigem’, ‘de Totentrekkers van Wingene’  … 


Bij het Tieltse operettegezelschap ‘A Tempo’ regisseerde hij ‘Gravin Maritza’ en bij het musicalgezelschap ‘Mathea’ de klassiekers ‘The sound of music’, ‘Annie’ en 'Doornroosje'.

Michel Rogissart

Regisseur


The Sound of Music

Annie

Doornroosje